Kompanija Sigit Srbija, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa poznatim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše, i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele, piše Danas.

Predsednik kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski za Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu da startuje proizvodnja delova za Poršeove modele –karera 911, džip KN, kao i novi automobil na električni pogon.

– Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od tri do pet miliona evra. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu da počne da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner, rekao je Davor Veličkovski.

On očekuje da će naredna godina da bude odskočna daska kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što je realno očekivati dolazak novog modela u kragujevačku fabriku.

Sigit grupa je, inače, glavni Fijatov snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored Fijata, Sigit sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama.

Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u Sigit grupi.