Na sastanku predstavnika Samostalnog sindikata kompanije FCA Srbija sa premijerkom RS Anom Brnabić izneti su problemi zaposlenih usled smanjenja proizvodnje i povećanog upućivanja zaposlenih na plaćeno odsustvo u visini od 65% zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom.

- Ovakvo poslovanje FCA se prenosi i na kooperantske firme i dovodi do teške materijalne situacije svih zaposlenih, kažu u Samostalnom sindikatu kompanije FCA Srbija.

Na osnovu dosadašnjih razgovora predstavnika Vlade RS sa predstavnicima kompanije od premijerke Ane Brnabić sindikalci su dobili uveravanje da su odnosi Vlade RS i FCA više nego korektni i efikasni vezano za moguće razvojne planove.

Očekivanja premijerke su da će kompanija u narednom periodu da nastavi da doprinosi i pruža podršku za razvoj poslovanja Srbije i samim tim omogući razvoj grada Kragujevca i cele Srbije.

Usled najavljenog transformativnog spajanja FCA sa Renaultom na globalnom nivou mora se dati prostora za završetak pregovora sa nastavkom aktivnosti Vlade RS i same premijerke prema kompaniji oko iznalaženja rešenja u interesu zaposlenih u FCA Srbija.

Važno je naglasiti da najavljena transformacija, prema zvaničnom saopštenju FCA neće voditi ka zatvaranju fabrika kao rezultat kombinovanog poslovanja.