Slobodni mediji, slobodne institucije, ono je što su Kragujevčani zatražili okupivši se po 6 put, na protestu 1od5miliona. Protest je i ovoga puta bio masovan kao i prethodni, a dobio je i novog vođu.

Po već ustaljenoj praksi građani su se u 18 sati okupili na platou ispred Robne kuće. Odatle su u protesnu šetnju krenuli Ulicom dr Zorana Đinđića, zatim Ulicom Nikole Pašića. Kolona se zatim Glavnom ulicom uspela do Saborne crkve, pa do Đačkog trga, gde je šetače najpre dočekala „pesma bubnjeva, a onda i numera „Dobar dan” kragujevačke grupe Istok iza.

Pred Prvom kragujevačkom gimnazijom okupljenima se kratko se obratio Milan Šerifović, jedan od  inicijatora i predvodnika kragujevačkog protesta, obznanivši da će proteste u gradu na Lepenici ubuduće predvoditi sugrađanka Aleksandra Kostić.

Zatim je mikrofon preuzela novinarka Bojana Vlajović Savić, osvrnuvši se na situaciju u medijima u Srbiji, ali i Kragujevcu.

- Važno je da poručimo da zvižduk i negodovanje koje se svake subote čuju, kada kolona zastane ispred Radio televizije Kragujevac, nije upućen Radio televiziji Kragujevac. Zvižduk je upućen onima koji su uz podršku aktuelne vlasti od nje napravili amaterski medij, rekla je Bojana Vlajović Savić.

Dodala je, uz glasnu podršku okupljenih, da će Kragujevčani nastaviti da se bore za slobodu medija.

Akademik Dušan Teodorović poručio je da predsednik vodi računa samo o 700.000 plaćenih partijskih poslušnika.

- Ova država je ogrezla u kriminal. Ivica Dačić „kofer“, Siniša Mali „Devičanska ostrva“, to je zemlja u kojoj živimo. Proizveden je veliki broj lažnih diploma, za lažne ljude. Mi smo jedina zemlja u kojoj ministra zdravlja zovu Doktor smrt, rekao je Teodorović.

U svom govoru osvrnuo se i na odlazak mladih iz zemlje, ali i urušavanje institucija.

- Šetnje koje se održavaju u pedesetak gradova Srbije treba da prerastu u marš za slobodu. Moramo da budemo čvrsti i hrabri. Buduću Vladu ne sme da izabere Aleksandar Vučić na svojim lažnim prevarantskim izborima već narod Srbije, zaključio je na kraju svog obraćanja.

Protesti u Kragujevcu protekli su bez incidenata, a naredni su zakazani za subotu, 16. februar.