Ansambl kragujevačkog Pozorišta za decu trijumfovao je na 12. Festivalu za decu i mlade „Mali Joakim”, osvojivši Grand prix Mali Joakim za najbolju predstavu u celini. Pored toga, sa predstavom „Tihi dečak” osvojili su još jednu nagradu, dok su glumci Knjaževsko-srpskog teatra sa predstavom „Ko nema u vugla, gugla” osvojili dva priznanja.

U takmičarskom programu 12. Festivala za decu i mlade „Mali Joakim“, koji je održan u prvoj u Lazarevcu, ravnopravno je učestvovalo 7 predstava, a stučni žiri su činili Ljubica Beljanski-Ristić, predsednica žirija, Milivoje Mlađenović, i Dragana Miloševski-Popova, članovi žirija.

Gran pri Mali Joakim za najbolju predstavu u celini dobilo je Pozorište za decu iz Kragujevca sa predstavom „Tihi dečak”, dok je Milomir Rakić dobio nagradu za glumačko ostvarenje za ulogu Dečaka - Vuka u toj predstavi.

Nagradu „Mali Joakim” za scenografiju dobile su Ana Kolbjanova i Slađana Kilibarda za predstavu Knjaževsko-srpskog teatra - „Ko nema u vugla, gugla”. Za ulogu Ines Vesić u toj predstavi, Katarina Janković je dobila nagradu Mali Joakim za glumačko ostvarenje.