Protest 1od5milona u Kragujevcu okupio je u subotu, 19. januara, oko 3.000 Kragujevčana. Građani su se na platou ispred Robne kuće okupili po treći put ove godine, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo postupanjem vlasti u Srbiji.

Protesna šetnja imala je ovoga puta malo drugačiji tok. Umesto ka Ulici Save Kovačevića, kolona se uputila Ulicim Nikole Pašića.

Kolona je zastala pred Radio televizijom Kragujevac i zadržala se nekoliko minuta. Duvajući u pištaljke šetači su iskazali svoje nezadovoljstvo načinom izveštavanja ove televizije.

Zatim su uz glavnu ulicu krenuli ka Sabornoj crkvi, da bi se Ulicom Kneza Miloša spustili do Prve kragujevačke gimnazije.

- Od protesta očekujem ono što i slogan kaže da je počelo. Videćemo gde će i kako da se završi. Bitno je da se probudila nada, da se probudila energija među građanima, rekao je za portal Pressek Nenad Kulačin, jedan od govornika na protestu.

Na protestu u Kragujevcu trebalo je da govori i glumac Sregej Trifnović, ali se on zbog bolesti nije pojavio.

Trifunović se na svom twiter nalogu izvinio Kragujevčanima i najavio svoj dolazak na naredni protest.

-  Još jednom moje izvinjenje gradjanima Kragujevca: ovaj put zato što zbog bolesti nisam u mogućnosti da dodjem kod vas danas, kao što sam obećao. Zakovan za krevet, neću ići u šetnju ni po Beogradu. Vidimo se sledece subote, napisao je Trifunović.

Protest je protekao mirno i bez incidenata. Naredni skup zakazan je za subotu, 26. januar, u isto vreme na istom mestu.