Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ bila je jedini izlagač iz Srbije, na upravo završenom Međunarodnom sajmu turizma i ekologije „LIST“ u Lukavcu (BiH).

Posetiocima Lukavačkog sajma predstavljeno je bogato kulturno-istorijsko nasleđe, aktivni odmor u Šumadiji i gastronomska ponuda, ali i noviteti u turističkoj ponudi Kragujevca - Legat Nikole Koke Jankovića i Kuća Đure Jakšića.

Posebno interesovanje posetilaca štand Kragujevca privukao je izložbenim predstavljanjem knjiga i fotomonografija o Kragujevcu i Šumadiji, te različitim suvenirima od kojih najveću pažnju i dalje privlači suvenir fiće. Doprinos promociji plodova šumadijskog podneblja dala je destilerija „Pevac“ čije su voćne rakije posetioci mogli da degustiraju tokom sva tri sajamska dana.

Lukavački sajam turizma i ekologije bio je prva turistička manifestacija održana u regionu od pojave korona virusa. Organizatori sajma su preduzeli sve neophodne mere koje propisuje Svetska zdravstvena organizacija i krizni štab Tuzlanskog kantona.

Sajam je održan na otvorenom prostoru, na oko 1.300 kvadratnih metara uređenog izlagačkog prostora. Učešće je uzelo oko 80 izlagača iz celog regiona.