U kruševačkoj hali sportova, proteklog vikenda, održan je prvi zvaničan juniorski badminton turnir u ovoj godini „Juniorski Kup - Kruševac 2020”, za igrače od 11 do 17 godina starosti.

Devet mladih igrača kragujevačkog BK Ravens KG je nastupalo na ovom turniru: Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović, Luka Vujošević, Relja Milić, Stefan Maksimović, Jovan Ivanović, Isidora Mojsilović, Lana Dramićanin i Petra Gordić.

Ostvaren je plasman u dva finala konkurencije dečaka, Aleksandar Jovičić u konkurenciji muškog singla za igrače do 17 godina – ali je u veoma neizvesnom meču poražen od Viktora Petrovića (BK Zmajevi, Kruševac) sa 1-2 (21:16,11:21, 21:19).

Takođe, i u konkurenciji dečaka do 13 godina, Stefan Maksimović je „na razliku” izgubio finale od domaćeg igrača Alekse Radovanovića 1-2 (20:22, 22:20, 18:21), pa je na kraju osvojena srebrna medalja.

Pored navedenih srebrnih medalja, igrači BK Ravens KG su osvojili bronzane medalje u sledećlm konkurencijama: muški dubl U15 - Relja Milić/Stefan Maksimović, mešoviti dubl U15 – Relja Milić/Lana Dramićanin, muški singl U17 - Igor Jovanović, ženski singl U17 – Petra Gordić.

- Zadovoljni smo nastupom svih naših juniora na početku sezone u 2020. godini I osvojenim medaljama na turniru u Kruševcu, ali znamo da mogu još više u takmičarskom smislu pa će nam iskustvo sa ovog turnira značajno pomoći u daljem radu na treninzima. Nastavljamo sa vrednim radom i pripremamo realizaciju uspešnih međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i Srbiji, kao i organizaciju tradicionalnih sportskih manifestacija prvog badminton kluba u Šumadiji, izjavio je Andreja Todorović predsednik UO BK Ravens KG i glavni trener kluba.

Turnir „Kruševac 2020” održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, a organizator je bio Badminton klub „Zmajevi” iz Kruševca.