Kragujevčanin Đ. I. (28) uhapšen je zbog više prevara preko društvenih mreža. Naime, on se sumnjiči da se od juna 2019. do februara 2020. godine preko lažnih profila na Instagramu, oštećenima predstavljao kao vlasnik hotela u inostranstvu i nudio im dobro plaćene poslove.

Takođe, kako se sumnja, on je nakon upoznavanja oštećenih, uglavnom ženskog pola, tražio da uplate novac na račun njegovog rođaka iz Kragujevca za lečenje deteta ili njegovo, jer je, kako je navodio, doživeo saobraćajnu nesreću.

Osumnjičeni je nudio i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac i za tu uslugu, koji mu je uplaćivan na ime Stevan Stanić.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, sa oštećenima je stupao u telefonski kontakt preko mreže „Whats-app“ s broja 062/842-9340, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.

Na lažnim Instagram profilima koristio je sledeća imena: „NIKOLANIKOLA989“, „SRSWISSGUY984“, „VICENTE.FELIPE“, „NIKSAYO“, “SVISSJOBS984“ i „YOYONIKSA“.

Osumnjičeni Đ. I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.