Kragujevčaninu Srđanu Ristiću uručen je zvanični sertifikat o postignutom Ginisovom rekordu.

Da podsetimo, Srđan Ristić je u oktobru prošle godine u hali „Gordana Goca Bogojević“ ostvario izuzetan sportski podvig, koji ga je uvrstio u Ginisovu knjigu rekorda. Naime, Ristić je u vremenskom intervalu od 60 minuta uradio 423 kombinovanih sklekova i zgibova, čime je zaslužio ovo laskavo priznanje.

Ristiću je zvanični sertifikat o postignutom rekordu uručio Muhameda Kahrimanovića, aktuelni trener tekvondo reprezentacije Srbije i vlasnika petnaest Ginisovih rekorda, koga je nemački „Rekord institut“ angažovao kao sudiju prilikom Srđanovog obaranja rekorda.

- Ovo priznanje mi izuzetno znači, posebno jer sam dugo čekao na njega i svakako predstavlja krunu mog bavljenja sportom. Nadam se da se neću zaustaviti na ovome. Slede novi izazovi i pripreme za nove rekorde i ciljeve kojima stremim. Planiram da podignem lestvicu rekorda na 500 sklekova, kao i da na toj manifestaciji, koja je planirana za oktobar ove godine, spremim i četvoricu amatera koji se nikada nisu bavili sportom i koji bi zajedno sa mnom postavili nove rekorde i time upriličili neočekivan podvig, nešto što nikome do sada nije uspelo, rekao je Srđan Ristić.

Ristić se zahvalio i SPD „Radnički“ na svesrdnoj pomoći.

- Bez njihovog angažovanja i nesebične podrške ne bih uspeo sve ovo da postignem, izjavio je Ginisov rekorder Srđan Ristić.

Srđan Ristić je po mnogo čemu specifičan, kako u sportskoj, tako i u profesionalnoj karijeri. Kao profesionalni pripadnik Vojske Srbije više puta je nagrađivan od strane ministra odbrane i načelnika Generalštaba, a zvanično je proglašen i za najboljeg sportistu Vojske Srbije.