Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 28. novembra do 4. decembra, u Kragujevcu

Kragujevčani blokirali centar i ove subote

Saobraćaj u centru Kragujevca bio je blokiran i ove subote puna dva sata. Zbog odluke Vlade da usvoji zakone o referendumu i eksproprijaciji, a na poziv organizacije Kreni promeni nekoliko stotina Kragujevčana okupilo se u 14 sati u centru grada, kod Zastavinog solitera.

(Vidi LINK)

Na sudske kazne Kragujevac potrošio preko 800 miliona dinara

U trenutku kada se u Srbiji menja Zakon o eksproprijaciji, čije izmene su dovele do protesta ekoloških udruženja, praksa u Kragujevcu pokazala je da je polovina novca koji je ove godine u budžetu izdvojen za sudske kazne i penale isplaćena upravo po tužbama građana za eksproprijaciju zemljišta.

(Vidi LINK)

Kragujevac (ne)zakonito smenjuje ombudsmana

Ombudsmanka Vesna Stojadinović tvrdi da su lokalni čelnici praktično pronašli originalni „kragujevački model“ kako bi je smenili, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović pak kaže da su na konkurs mogli da se prijave svi kandidati koji ispunjavanju uslove, uključujući i „gospođu Stojadinović koja ima bogato iskustvo u obavljanju ove dužnosti“.

(Vidi LINK)

Prekršajne prijave i privođenja Kragujevčana zbog blokade saobraćajnica

Nekoliko Kragujevčana privedeno je zbog učestvovanja u blokadi saobraćajnica u centru Kragujevcu 27. oktobra.

(Vidi LINK)

Kragujevčanin Vlada Srce pronađen mrtav u poslastičarnici

Kragujevački ugostitelj, Vladislav Avramović, poznatiji kao Vlada Srce, vlasnik poslastičarnice „L’Amour”, pronađen je mrtav u svom lokalu. Prema prvim saznanjima, najverovatnije je izvršio samoubistvo.

(Vidi LINK)

Novi konkursi za posao u Kragujevcu

Nove konkurse za slobodna radna mesta za možete naći u rubrici POSLOVI na portalu Pressek. Ove nedelje najviše konkursa raspisano je za nastavnike, kao i za pomoćne radnike u zadravstvu, kuhinji i spremačice.

(Vidi LINK)