Protiv direktora Zavoda za smeštaj odraslih „Male Pčelice” dr Vladice Stanojevića i još dva odgovorna lica u toj ustanovi, podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite Stanojevića i još dva lica prijavili su jer su, kako navode, primoravali jednog od zaposlenih da radi noću, iako mu je nadležna institucija rešenjem ograničila rad isključivo na dnevne smene zbog zdravstvenog stanja.

- Direktor Zavoda dr Vladica Stanojević sa svojim saradnicima, koji su obuhvaćeni ovom krivičnom prijavom, postupali su suprotno Zakonu o radu, drugim pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije i protivno Rešenju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje od 14.08.2006. godine, na taj način što su zaposlenom Draganu Biševcu odredili da radne zadatke izvršava noću, tačnije da radi treću smenu, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga”.

Pomenutim Rešenjem Draganu Biševcu definisano je da „osiguranik može obavljati poslove bez noćnog rada”.

-  Kako dr Vladici Stanojeviću ni to nije bilo dovoljno, što je svojim postupanjem ugrozio život zaposlenog, dana 03.01.2020. godine u 03 sata i 30 minuta došao je u navodnu kontrolu, baš kada je pomenuti zaposleni radio. Tom prilikom je razvalio vrata intervencije (ordinacija u Zavodu prim.aut.) u kojoj se nalazio Dragan Biševac. Celom događaju su prisutvovale i druge kolege koje svedoče o brutalnom ponašanju direktora, saopštava sindikat.

Prilikom podnošenja krivične prijave, kažu u sindikatu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu dostavljeni su svi dokazi, koji nesumljivo potvrđuju sve gore navedeno od rasporeda rada, obračunskih listića, rešenja Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje do fotografija razvaljenih vrata nakon brutalnog čina gospodina Stanojevića.

Portal Pressek i ovoga puta je pokušavao da čuje i drugu stranu ove priče, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt sa direktorom Vladicom Stanojevićem.