SPD Radnički uručio je danas otkaz Marku Pavloviću. Reprezentativac i osvajač brojnih medalja u triatlonu, radio je u ovom preduzeću na poslovima referenta za saradnju sa udruženjima. U obrazoloženju otkaza navodi se da je zloupotrebio bolovanje, dok Pavlović smatra da mu je otkaz uručen iz političkih razloga.

-  Tužiću ih, pošto su sve uradili protivpravno i iz političkih motiva, rekao je za portal Pressek, Pavlović.

Pavlović se, da podsetimo, nedavno pridružio stranci Slobode i pravde u Kragujevcu u kojoj vodi resorni odbor za sport.

U saopštenju SPD Radnički navodi se da su kršenje Zakona o radu, kao i kršenje Pravilnika o radu SPD Radnički je osnov za prestanak radnog odnosa svakog zaposlenog koji se ogluši o navedena pravila.

- Kao najveći korisnici javnih sredstava, trudimo se da što bolje obavljamo svoju delatnost i svim korisnicima pružimo najbolje uslove. Niko od zaposlenih ne sme da, da krši odredbe Zakona, Pravilnika o radu kao i Etičkog kodeksa.

Svaka zloupotreba biće sankcionisana u skladu sa Zakonom. SPD Radnički je odgovorno preduzeće u čijem sastavu se nalaze 4 sporta i 9 objekata, koje se trudi da kako sportistima, tako i svim svojim korisnicima pruži najbolje moguće uslove za takmičararske, trenažne i rekreativne aktivnosti, navodi se u saopštenju direktora SPD Radnički Bratislava Urakovića.

Marko Pavlović nosilac je nacionalnog priznanja Republike Srbije, nosilac titule „Zaslužni sportista” (2013, 2014. i 2015. godine), dobitnik Đurđevdanske nagrade iz oblasti sporta (2012. god.), viteška titula „Nosilac Bogojavljenskog krsta” (2006. god.).

Za reprezentaciju Srbije osvojio je: zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u triatlonu (Španija, 2011. god.), srebrnu medalju na evropskom prvenstvu u triatlonu (Izrael, 2012. god.), srebrnu medalju na svetskom prvenstvu (Novi Zeland, 2012. god.), brojne nacionalne nagrade u planinskom biciklizmu, visinskim skokovima u vodu i triatlonu.