Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je trajna zaštitna odela zaposlenima u gerontološkim centrima u Kragujevcu i  Mataruškoj banji, kao i u  Zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice”.

- Ovo je još jedna u nizu poseta ustanovama u sistemu socijalne zaštite, tokom koje smo uručili trajna zaštitna odela kao pomoć u borbi protiv virusa Covid-19. Razgovarao sam sa rukovodstvom i zaposlenima o trenutnoj situaciji.  Ovo je način i da pošaljemo poruku da pružamo podršku i pomoć, i da ćemo zajedno prevazići ove teške trenutke u kojima se borimo protiv korona virusa, rekao je ministar.

Prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, Krizni štab grada Kragujevca pomno prati epidemiološku situaciju u gradu, a posebno u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

- Sada nam je najvažniji zadatak da u skladu sa ublažavanjem mera zaštitimo korisnike u tim ustanovama. Imamo izuzetno dobru saradnju sa resornim ministarstvom i pomoći ćemo kao grad koliko možemo“, rekao je on i dodao da, zahvaljujući svim preventivnim merama, karantinskom radu u trajanju od 15 dana, ni u Gerontološkom centru, a ni u Zavodu „Male pčelice“ nije bilo pozitivnih na korona virus, kako među korisnicima, tako ni među zaposlenima, rekao je Nikolić.

Zavod „Male pčelice”, podsetio je Nikolić, ima oko 900, a Gerontološki centar 309 korisnika.

Đorđević se zahvalio svim zaposlenima u ovim ustanovama na predanom radu i naporima koje ulažu kako bi pružili usluge korisnicima i zaštitili ih od korona virusa.