Mali maturanti uradili su više od 60 odsto zadataka na testovima, pa će zbog dobrih rezultata prijemnog ispita u većini škola za upis biti potreban koji bod više nego prethodne godine, izjavio je danas za RTS pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

Koliko je bodova bilo potrebno za uspis u srednje škole u Kragujevcu možete pročitati na ovom LINK-u.

Konačni rezultati male mature za buduće srednjoškolce znaće se danas, a u narednim danima učenici popunjavaju listu želja.

Liste želje se mogu popuniti preko portala www.mojasrednjaškola.gov.rs, ali to važi samo za one škole koje imaju Elektronski dnevnik, dok će se popunjavanje liste želja u papirnoj formi vršiti 3. i 4. jula u školama.

Savet maturantima je da iskoriste sve mogućnosti i popune svih 20 želja, kako se ne bi slučajno desilo da neko ostane neraspoređen.

- Prvih pet mesta neka iskoriste za ono što bi najviše želeli, bez obzira na broj bodova, kaže Blagojević za Tanjug, koji navodi da bodovi pokazuju da je ove godine završni ispit bolje urađen.

Inače, u kragujevačkim srednjim školama mesta će biti za 2.077 malih maturanata. Kompletnu listu škola, smerova i broja mesta možete pogledati na ovom LINK-u.