Kroz program „Moja prva plata“ koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje radno angažovano će biti 277 mladih Kragujevčana. Šansu su dobili medicinske sestre, lekari, vaspitači, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnici, prodavci, kuvari, frizeri i ostala zanatska zanimanja.

Njih 74 biće angažovano u javnom sektoru, dok će 203 raditi u privatnom sektoru, sazanaje portal Pressek.

Program će omogućiti da se mladi ljudi u Srbiji sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata” Vlada Srbije će obezbediti sredstva u iznosu od dve milijarde dinara. Program „Moja prva plata” finansira Vlada devet meseci u iznosu 22.000 dinara mesečno za srednjoškolce, a 26.000 dinara za visokoškolce.

Program je prokrenut prvi pur prošle godine, a u Kragujevcu je tada radno angažovano 328 mladih.

Inače, na evidenciji kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, nalazi se 2.618 Kragujevčana mlađih od 30 godina, što je za 434 manje nego prošle godine.

Novi konkursi za posao u Kragujevcu

Nove konkurse za slobodna radna mesta za možete naći u rubrici POSLOVI na portalu Pressek. Ove nedelje najviše konkursa raspisano je za nastavnike, kao i za službenike, zdravstvene radnike i pomoćne radnike (Vidi LINK).