Partija SPAS – Aleksandra Šapića biće 5. na izbornoj listi za republičke izbore. Među 250 kandidata za poslanike u repbličkoj skupštini, koje je predložila ova stranka nalazi se 6 Kragujevčana.

Nedeljko Manojlović, profesor Univerziteta u Kragujevcu i član gradskog veća za obrazovanje, 38. je na na listi predloženih kandidata. Na 56. mestu nalazi se Milan Novović, profesor strukovnih studija iz Kragujevca, na 65. Jovica Tomović, doktor medicinskih nauka.

Još jedan profesor Univerziteta iz grada na Lepenici je na 81. mestu. U pitanju je Zoran Milosavljević. Na 89. poziciji je Ivana Manojlović, profesorka iz Kragujevca, dok se na 106. mestu nalazi Ivan Stanojević, diplomirani mašinski inženjer.

Do sada je za izvore za narodne poslanike u Skupštini republike Srbije svoje kandidature istaklo 5 izbornih lista.

U pitanju su lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu”, na kojoj je 3 Kragujevčana, te lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”, na kojoj ima 5 predstavnika iz Kragujevca.

Za izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije koji se održavaju 26. aprila na listiću će se na rednom broju 3 naći lista Srpske radikalne stranke, na kojoj je 2 Kragujevčana, dok će lista Saveza vojvođanskih Mađara biti na broju 4.