Nadzorni odbor fabrike „Zastava oružje” AD nije prihvatio zahtev zastupnika društvenog kapitala o održavanju vanredne sednice Skupštine društva ove firme, koji je bio upućen 21. februara ove godine.

Naime, zastupnik društvenog kapitala (od 24,65 %), je predstavnik zaposlenih, a u ovom slučaju to je Dragan Ilić, predsednik sindikata.

On je podneo inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine kako bi se zaposleni upoznali sa rezultatima poslovanja za 2018. godinu. Prema Ilićevim rečima, „zbog kontradiktornih informacija koje su o pokazateljima iznošene od strane Nadzornog odbora”.

– Već duže vreme se ne slažemo sa informacijama koje se plasiraju novom rukovodstvu. Želja nam je bila da uporedimo podatke, te da proverimo finansijsko poslovanje, objašnjava za portal Pressek, Dragan Ilić.

On dodaje da nadzorni odbor tvrdi da je fabrika poslovala u plusu 240 miliona dinara, dok njegovi podaci kazuju da je firma u gubitku.

Na dnevnom redu sednice Skupštine je trebalo da se razmatra i tačka dnevnog reda po kojoj bi se ovlašćenja Nadzornog odbora svela u okvire Zakona o privrednim društvima i Statuta Zastava oružje AD.

- S obzirom na to da je Nadzorni odbor odbio ovaj zahtev, sudskim putem, u vanparničnom postupku kod Privrednog suda, zatražili smo da se naloži održavanje vanredne sednice Skupštine kako bi se razmatrale predložene teme. Odluka o tome će biti doneta naredne nedelje, kaže Dragan Ilić za Pressek.

On je najavio da će se povodom najnovije situacije, u sredu, 13. marta, održati sednicu Skupštine Sindikalne organizacije Zastava oružje.