Doskorašnji načelnik gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu Tomislav Spasenić (53) je osuđen 6 meseci „kućnog” zatvora uz primenu elektronskog nadzora.

Kako je Beti rečeno u Višem sudu u Kraljevu, Posebno odeljenje suda za suzbijanje korupcije, Spasenić je pravnosnažnom presudom (od 7. avgusta) oglašen krivim za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu i krivično delo primanje mita.

Kako je portal Pressek pisao, Spasenić je početkom avgusta bio uhapšen uz još tri osobe, kako je tada saopštila policija, zbog sumnje da su omogućili legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

On je posle hapšenja podneo ostavku na mesto načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine.

U istom slučaju, okrivljena je i Mirjana Ranković (56) zaposlena u Gradskoj upravi, za krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Ona je nepravnosnažnom presudom osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca koju će izdržavati u prostorijama u kojim stanuje uz primenu elektronskog nadzora.

Veštak građevinske struke Goran Stevanoviću (55) okrivljen je za falsifikovanje službene isprave  i izrečena mu je uslovna osuda – kazna zatvora u trajanju od 6 meseci.