Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu saopštio je da država koja za 12 godina nije uspela da „reguliše” aferu Indeks, kao i brojne druge, demorališe građane i urušava državne institucije.

U ovoj stranci podsećaju da je afera Indeks na Pravnom fakultetu u Kragujevcu otkrivena u februaru 2007. godine, i još nije okončana, jer tek sledi početak procesa na Apelacionom sudu u Beogradu.

- Događaji za koje se sudi osumnjičenima su se dešavali u vreme kada su sadašnji studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu bili deca. Međutim, ta deca su porasla, i sada studiraju na još uvek jednom potencijalno sumnjivom mestu. Nedopustivo je da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda, kažu u gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu.

U saopštenju se ističe da urušavanje Kragujevca, kao regionalnog centra, nije dopustivo kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju.

- Srbiji ne treba vlast afera, već vlast sposobna za efikasna, sistemska, i pravična rešenja, koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život, ni za jednu, ni za dve, ni za 2 do 3, a ponajmanje za 7 do 12 godina, zaključuje se u saopštenju.