Povodom godišnjice od smrti vojvode Radomira Putnika predstavnici Narodne stranke u Kragujevcu juče (17. maja), položili su venac na spomen obeležje kod zgrade Suda.

Venac su položili potpredsednik Gradskog odbora i član Glavnog odbora Nebojša Vesović i Stefan Lazarević, sekretar Gradskog odbora.

Nebojša Vesović je rekao da su se predstavnici GO Narodne stranke okupili u čast Kragujevčanina, prvog srpskog vojvode Radomira Putnika, čoveka koji je svojim komandovanjem u ratovima zadužio ne samo naš grad već i celu Srbiju.

Vesović je dodao i to da je tužno što malo Kragujevčana zna zasluge Radomira Putnika za Kragujevac i našu državu i da je još tužnije što na današnji dan nema delegacija boračkih udruženja kao ni delegacije Skupštine grada Kragujevca da obeleže ovaj datum.

Podsećamo, vojvoda Radomir Putnik je rođen u Kragujevcu 1847. godine gde je završio osnovnu školu i nižu gimnaziju. Tokom svoje vojničke karijere bio je načelnik generalštaba, ministar vojni i načelnih Štaba Vrhovne komande Vojske Kraljevine Srbije u Prvom i Drugom balkanskom ratu i u Prvom svetskom ratu. Umro je 17. maja, 1917. godine u Nici, a sahranjen je u kapeli na Novom groblju u Beogradu.