Narodna stranka u Kragujevcu reagovala je na saopštenje Vadimira Dobija, člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, i pozvala ga da se izvini Kragujevčanima.

Da podsetimo, gradski odbor NS u Kragujevcu je prošle nedelje, došla do informacije da se najmanje dve kompanije iz navedene biografije (koja se nalazi na sajtu grada) ne nalaze u zvaničnim bazama kompanija u pomenutim državama, kao i da je Vladimir Dobi 2014. godine uhapšen u SAD u saveznoj državni Kentaki. (Vidi LINK)

Ubrzo je stiglo Vladimir Dobi saopštio da će tužiti Narodnu stranku (Vidi LINK).

Prema još nezvaničnim informacija Dobi je u međuvremenu podneo ostavku, ali ova informacija još uvek nije zvanično potvrđena.  

- Ljudski je grešiti i prekršaji mogu da se dogode skoro svakome. U svom saopštenju nismo osuđivali prošlost gospodina Dobija već smo tražili da „s obzirom da se Vladimir Dobi nalazi na visokoj funkciji u gradskoj vlasti i da ista lokalna vlast pokazuje visok stepen tolerancije za kršenje zakona gradskih funkcionera”, da Dobi „javno objavi šta još ima skriveno u svojoj biografiji”, kažu u Narodnoj stranci. 

Umesto toga, naglašavaju u ovoj stranci, od Dobija i onjegovih prijatelja dobili su samo niz javno izrečenih uvreda i neistina.

- Svojom izjavom da Narodna stranka u Kragujevcu „svesnom i lažnom kampanjom kreiranom da zaustavi procese koji su pokrenuti u resoru investicija i projekata” Vladimir Dobi pokušava izbrisati činjenicu da mu je u SAD 2014. godine suđeno zbog krađe vrednosti manje od 500 dolara, dodaju u kragujevačkom odboru NS-a.

Kako ističu, Vladimir Dobi jeste 2014. godine završio na sudu zbog „TBUT or DISP SHOPLIFTING U/500$ - Theft by Unlawful Taking or Disposition of Property Under $500 of Value” - krađa nezakonitim oduzimanjem ili raspolaganjem imovinom vrednosti manjom od 500 dolara.

- To potvrđuje kopija dokumenta koji smo dobili iz Jessamine District Court-a, kažu u NS-u i dodaju da je  Vladimir Dobi je kao član gradskog veća pokušao da zbuni javnost svojom izjavom o presudi i traže da se javno izvini građanima zbog toga.