U kragujevačkom odboru Narodne stranke ističu da nisu iznenađeni urušavanjem dela krovne konstrukcije u Kneževom arsenalu. U ovoj stranci dodaju da od bombarodvanja 1999. godine, Kragujevac ne pamti ovoliko devastiranje kulturnih dobara koliko od dolaska Srpske napredne stranke na vlast karantinskim pučem 2014. godine.

- Samo u prošloj godini je prilikom nepropisne rekonstrukcije znatno oštećen objekat kragujevačke Tržnice i nemarom je oštećena kuća doktora Ilije Kolovića. Kao domine ruše se kuće sazidane pre jednog veka zarad finansijskog interesa... Ako uz to dodamo vidljivi nedostatak želje da se obnove bioskopi Radnički dom, Šumadija i Pionir, da se zaštite drugi kulturno-istorijski objekti dolazimo do zaključka će Srpska napredna stranka zajedno sa njenim koalicionim partnerima svojom nestručnošću i bahatošću uništiti Kragujevac kakvim ga generacije poznaju. Ne bi nas iznenadila ni još jedna nadmena izjava gradskog većnika za kulturu o tome kako šteta nije velika i kako će se brzo sanirati. S pravom postavljamo pitanje dokle će se grad urušavati pred našim očima i gde je granica ovog nemara, pitaju u kragujevačkom odboru Narodne stranke.

U ovoj stranci, podsećaju javnost da je 2015. godine formiran Savet za realizaciju projekta revitalizacije „Kneževog arsenala“ na čijem je čelu (i dalje) bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Kako su mediji izvestili, Nikolić je tada prihvatio poziv grada Kragujevca i Univerziteta da bude pokrovitelj projekta revitalizacije „Kneževog arsenala“ u okviru kompleksa Milošev venac.

Takođe, kako je tada najavljeno „sva pravna pitanja u vezi sa prostorom u kragujevačkom industrijskom jezgru Knežev arsenal biće rešena za pola godine, a nakon toga počeće i obnova nekih od objekata u tom kompleksu“. Tada je rečeno i da će za potpuni obnovu svih objekata biti potrebno od 10 do 15 godina.

- Od tog obećanja datog pre skoro 6 godina (6. februar 2015.) jedino uloženo u prostor je redovno farbanje parking mesta za otvoreno parkiralište JKP Šumadije, ističu u Narodnoj stranci.

Takođe podsećaju i da je Narodna stranka još pre dve godine javno pozivala gradsku vlast da je krajnje vreme da se prostor Kneževog Arsenala uredi.

- Da li će, na žalost i štetu Kragujevca i Kragujevčana i ovaj nemar proći nekažnjeno govori i činjenica da ni posle 6 meseci od kako smo podneli krivičnu prijavu protiv direktora JKP Šumadija i drugih odgovornih lica za oštećenje prodajnog objekta pijace Centar (Tržnica) nadležno tužilaštvo nije odlučilo o pokretanju postupka, da je resorni član gradskog veća nadležnog za kulturu i dalje na istoj poziciji pod novim gradonačelnikom, da je bivši glavni gradski urbanista mirno otišao u penziju dok novi gradski urbanista normalno obavlja funkciju iako postoje zvanični dokazi da je zloupotrebio  svoju falsifikovanu radnu biografiju, zaključuje se u saopštenju Narodne stranke.