Srednjoškolci i učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola u Kragujevcu i naredne nedelje pohađaće nastavu po kombinovanom modelu, odlučio je danas Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ovaj model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja se dele u dve grupe. Grupe će naizmenično pohađati nastavu u školi i online – jedan dan jedna grupa je u školi, a druga online, a sledećeg dana će se zameniti.

Đaci iz Aranđelovca i Topole koji su prethodne sedmice takođe išli u školu svaki drugi dan vratiće se na neposrednu nastavu u školi u ponedeljak, 27. septembra.

Po kombinovanom modelu nastavu će pohađati i učenici u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanu, Prokuplju, Ubu, Čačaku, Bajinoj Bašti, Velikoj Plani, Vladičinom Hanu, Ljigu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.

Na onlajn nastavi biće učenici srednjih škola na području Ivanjice, Novog Pazara i Užica, saopštilo je Ministarstvo prosvete.