Ove nedelje počinju radovi na izgradnji druge faze Avanture parka, u borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama. Planirano je postavljanje novih prepreka, makete dinosaurusa i izgradnja „Agility” (dečjeg) poligona.

Kako je najavljeno prošle godine, iznad plaže biće postavljen dinosaurus, dužine oko 4 metra i visine 2,4 metra, koji izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta autentične zvuke. Očekuje se da će ova atrakcija privući najviše posetilaca.

Avantura park biće proširen iz dva pravca postavljanjem dodatnih prepreka na postojećem, prirodnom drveću sa istim platformama i načinom osiguranja. Za najmlađe korisnike biće postavljeno 5 novih niskih prepreka visine do 1,5 metara. Ljubitelji adrenalinskih iskušenja imaće mogućnost da se posle završetka radova oprobaju na 6 novih prepreka za odrasle koje su mnogo zahtevnije od postojećih. Za najteži nivo planirano je postavljanje visećih uzengija, visećih diskova, horizontalnih merdevina, džakova, vertikalnih oblica, mreže itd.

„Agility” poligon za decu sa preprekama za najmlađe korisnike nalaziće se  pored Avantura parka, i imaće prepreke koje su na zemlji.

Da podsetimo, gradska turistička organizacija je prošle godine konkurisala i obezbedila sredstva u iznosu od 7 miliona dinara za izgradnju Druge faze Avantura parka. Idejni projekat je uradila firma „ArTek inženjering” d.o.o. Beograd, koja je zadužena i za nadzor. Izvođač radova je preduzeće „Simkon” iz Kragujevca.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja jula ove godine.