Predstavnici grada Kragujevac, Centra za promociju nauke Beograd i Centra za obrazovanje potpisali su u zgradi Gradske uprave Memorandum čime su, u narednih pet godina, ozvaničili nastavak postojeće uspešne saradnje.

U ime grada Kragujevca Memorandum o saradnji u ime grada Kragujevca potpisao je član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, Centra za promociju nauke Beograd, v.d. direktora dr Marko Krstić i Centra za obrazovanje Kragujevac, direktor Nikola Spasić.

Aleksić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Centrom za promociju nauke Beograd, koji je pre pet godina u našem gradu otvorio Naučni klub i time pružio mogućnost kragujevačkim đacima da van nastave razvijaju svoja interesovanja za nauku i ostvaruju kreativne ideje.

- Grad Kragujevac ulaže napore i sredstva u promociju nauke i razvoj talentovane dece. U ovom trenutku intenzivno radimo na tome da ponovo razvijemo Regionalni centar za talente i stavimo ga pod ingerenciju Centra za obrazovanje, jer on, kazao je Aleksić podstiče našu najtalentovaniju decu i najbolje đake, priprema ih i finansira odlaske na takmičenja.

- Centar za promociju nauke podržava aktivnosti na popularizaciji promociji nauke i sa posebnom pažnjom ih prosleđuje drugim Naučnim klubovima od kojih je jedan i u Kragujevcu, kazao je dr Krstić, direktor Centra za promociju nauke.

Naučni klub u Kragujevcu je osnovan pre pet godina sa idejom da bude mesto i kutak gde će se najmlađima na zanimljiv i praktičan način predstaviti i približiti nauka.

- Sa ove vremenske distance, kazao je Nikola Spasić, direktor Centra za obrazovanje, pod čijem okriljem funkcioniše Naučni klub, mogu da kažem da smo u tome uspeli.

Realizovan je veliki broj aktivnosti, a vrata kluba su uvek bila otvorena za predškolce i đake osnovnih i srednjih škola, kao i saradnike koji su kroz javne pozive Centra za promociju nauke ostvarivali svoje zamisli.