Generalni direktor Simensa za Srbiju Udo Ajhlinger, najavio je da će tramvaje iz Kragujevca do kraja jeseni isporučiti jednom nemačkom gradu. On je gostujuću na RTS-u rekao i da Simens u Šumadiji najavljuje otvaranje više hiljada radnih mesta.

Da podsetimo, Simens u Kragujevcu posluje već godinu i po dana. Ova firma je najpre proizvodila komponente, a od skora proizvode i tramvaje. Prva narudžbina za inostrano tržište već se radi.

Generalni direktor Simensa za Srbiju Udo Ajhlinger kaže da su tokom protekla 24 meseca menjali fabriku koju su preuzeli.

- To je bila fabrika u kojoj se proizvodio aluminijum. Sada u njoj proizvodimo šinska vozila. Završili smo sva postrojenja, podigli smo i tri sale kako bismo imali dovoljno prostora. Udvostručili smo broj zaposlenih u Kragujevcu. Obučili smo inženjere, tehničare i drugo osoblje, objašnjava Ajhinger.

Kaže da je to izuzetno složen proces za koji je potrebno mnogo sredstava i napora.

- Ponosan sam na ono što smo postigli. Započinjemo i proizvodnju tramvaja i srećan sam što mogu da kažem da ćemo krajem jeseni isporučiti tramvaje nemačkom gradu, ističe Ajhlinger.

On je naglasio da Simens uvek traži talentovane ljude na svim položajima, a da su svi konkursi dostupni na internetu.