Odbornička grupa Liberalno demokratske partije u gradskom parlamentu grada Kragujevca ubuduće će delovati pod novim nazivom Kragujevačka priča.

Ispred novoforimarane odborničke grupe javnosti se obratio odbornik Edis Durgutović, koji je naglasio da je ovo prvi korak ka stvaranju nove političke organizacije, građanskog pokreta Kragujevačka priča.

- Na to smo se odlučili kao čin podrške sugrađanima sa kojima smo razgovarali, koji smatraju da je ovo najbolji način za organizovanje političkog delovanja u ovom trenutku. Ovaj pokret će činiti mnogobrojni Kragujevčani, predstavnici nevladinih organizacija, ugledni građani, rekao je Durgutović.

Prema njegovim rečima, ideja je da se motiviše što veći broj Kragujevčana da se uključi u politički život grada.

- Tako bi svi zajedno udruženi u jednu građansku i isključivo lokalnu organizaciju Građanski pokret Kragujevačka priča, dali doprinos ka stvaranju modernog, boljeg, efikasnijeg i lepšeg Kragujevca,  rekao je Edis Durgutović.

On je pozvao sve sugrađane, dobronamerne Kragujevčane, kao i sve predstavnike građana koji svoje delovanje ne vide u političkim organizacijama a žele dobro našem gradu, da se priključe u zajedničkoj borbi za stvaranje Kragujevca po meri Kragujevčana.