Grad Kragujevac je dobio 4,5 miliona dinara za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovaj projekat pokrenulo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uz podršku Svetske banke, a cilj je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu od rođenja do 6,5 godina, naročito za decu iz društveno osetljivih grupa.

- Dobiti od ovakvog projekta imaju sva deca predškolskog uzrasta i njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice i institucije državne uprave u čijoj nadležnosti je predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kažu u lokalnoj samoupravi.

Partneri grada Kragujevca na ovom projektu su obe predškolske ustanove „Đurđevdan” i „Nada Numović”, zatim Dom zdravlja, NVO „Romanipen” i Centar za socijalni rad.

Inače, projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja je podeljen u tri komponente. Komponenta 1 je skoncentrisana na unapređivanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Komponenta 2 se odnosi na unapređivanje kvaliteta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a Komponenta 3 ima za cilj davanje podrške deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa putem komunikacione kampanje i dodele grantova lokalnim samoupravama.