Univerzitet u Kragujevcu ponudiće svojim studentima od ove godine upis na nov studijski program master studija – Informacione tehnologije. Konkurs za upis studenata već je otvoren.

- Nov master program je koncipiran tako da obrađuje sledeće oblasti: Analiza podataka, Distribuirano računarstvo, Interaktivno računarstvo, Organizacija i upravljanje projektima, kaže prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Program je kreiran u saradnji četiri fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i to: Fakulteta inženjerskih nauka, Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i Ekonomskog fakulteta. Nastao je  u saradnji vodećih IT kompanija, države i obrazovnih institucija. Među IT kompanijama koje učestvuju u realizaciji programa kroz stručne prakse, predavanja, mentorstvo master radova, su Microsoft, Comtrade, Asseco, Logispin i mnoge druge.

Studijski program Informacione tehnologije akreditovan je kao jednoipogodišnje master studije (90 ESPB) na srpskom ili engleskom jeziku, a Univerzitet u Kragujevcu u školskoj 2019/2020 godini upisaće 35 studenata na sledeći broj mesta:

- broj budžetskih mesta: 15
- broj samofinansirajućih mesta: 10
- broj stipendija Inicijative „Digitalna Srbija“: 5
- broj stipendija Univerziteta u Kragujevcu: 5

Pravo na upis imaju svi studenti koji su stekli visoko obrazovanje najmanje na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB na studijskom programu iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, matematike, računarskih nauka, mašinskog inženjerstva, organizacionih nauka, informacionih tehnologija, biomedicinskog inženjerstva ili na nekom srodnom studijskom programu.

Konkurs za upis studenata na master akademske studije otvoren je od 09. oktobra do 18. oktobra 2019. godine.
Tekst konkursa i više informacija možete pogledati na sajtu Univerziteta u Kragujevcu, na sledećem LINKU