Nemanja Radojević novi narodni poslanik u srpskom parlamentu iz Kragujevca će svoje poslaničke aktivnosti obavljati kao član poslaničkog kluba koji predstavlja Stranku moderne Srbije, saopštila je ova stranka.

Naime, Nemanja Radojević je u srpski parlament ušao, odlukom Administrativog odbora, umesto poslanika Dosta je bilo (DJB), a koji su u novembru prošle godine vratili poslaničke mandate.

On će tako postati šesti član poslaničke grupe koju čine bivši članovi DJB, prvobitno pod nazivom Pokret centra, a od nedavno kao Stranka moderne Srbije.

Nemanja Radojević rođen je oktobra 1989. godine u Kragujevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu na smeru Međunarodna politika.

Završio je master studije međunarodne politike na istom fakultetu na modulu Studije SAD, gde je odbranio temu „Politika SAD prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i Islamskoj Republici Iranu za vreme administracije Donalda Trampa”. Dobitnik je nagrade „Dr Predrag Simić” za najbolje radove iz oblasti balkanskih odnosa i spoljne politike Srbije.

Državi uplaćuje porez kao konsultant u oblastima poslovanja i upravljanja. Potpredsednik je Balkanskog objektivističkog centra, gde studentima na evropskom nivou drži redovna predavanja u okviru Škole objektivizma „DŽon Galt”. Zalaže se za fiskalni konzervativizam, a za primarnu političku vrednost smatra individualnu slobodu.

Stranka moderne Srbije pozdravlja aktivno učešće u političkom životu Srbije svih građana, a posebno mladih koji se, i pored prilike da svoju poslovnu i političku karijeru nastave van granica naše zemlje, odluče da ostanu ovde, saopšteno je iz ove stranke.