Zorana Mihajlović danas je pre posete Kragujevcu obišla i radove na izgradnji puta Kragujevac-Batočina i dala novo obećanje kada će radovi biti završeni.

- U septembru ćemo imati potpuno završen ovaj put na koji se predugo čekalo i koji je predugo građen, rekla je Zorana Mihajlović.

Da podsetimo, ona je krajem prošle godina obećala da će ova saobraćajnica biti završena do kraja marta 2020. Sada je još jednom pomerila taj rok za još 6 meseci.

Radovi na drumu dugom svega 25 kilometara, koji treba da poveže Kragujevac sa koridirom 10, počeli su još u jesen 2004. godine. Iako nije u pitanju kompletan auto put već samo njegovo proširenje, 15 godina nije bilo dovoljno da on bude završen.

Gradnju su prekidali mnogobrojni propusti usled nedostatka dokumentacije i novca, a otezanju u nedogled kumovali su i sukobi političara iz različitih partija, i na lokalnom, ali i na državnom nivou.

Koji god funkcioner je u proteklih 16 godina prošao kroz Kragujevac dao je neki svoj krajnji rok.

Portal Pressek podseća svoje čitaoce na neke od odavno probijenih rokova.

- Autoput od Kragujevca do Batočine biće potpuno gotov sledeće godine, a razmatra se i mogućnost izgradnje autoputa od Kragujevca do Gornjeg Milanovca u narednim godinama, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije (7.12.2018.)

- Autoput od Kragujevca do Batočine, dug 24 kilometara, biće završen do juna naredne godine, Aleksandar Vučić, premijer Srbije (25.05.2017.)

- Autoput Kragujevac - Batočina je jako važna deonica od 24 kilometra koja je počela da se gradi još 2009. godine i mislim da je strašno što već davno nije bila izgrađena. Ceo autoput od Kragujevca do Batočine biće završen do polovine naredne godine, Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (2017.)

- Najavljujući otvaranje deonice auto-puta od Kragujevca do Batočine, ministarka je rekla da će ostalih 11 kilometara biti završeno do kraja godine, Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (1.08.2016.)

- U narednih godinu i po dana, posle gotovo deset godina, završićemo konačno auto put Batočina-Kragujevac, sredstva su obezbeđena u budžetu za narednu godinu tako da će građani Kragujevca, u narednih godinu i po dana, imati novih 25 km puta koji znači, s jedne strane nove investitore a s druge strane bržu, udobniju i bezbedniju vožnju do Beograda, Niša, Novog Sada, Dejan Trifunović, državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (decembar 2015.)

- Duboko se nadam da ćemo do kraja 2012. imati završen taj prvi regionalni autoput koji vezuje jedan veliki srpski grad sa Koridorom 10, Verica Kalanović, potpredsednica vlade za privredu i regionalni razvoj ( 31.03.2012)

- Tokom 2010. godine gradiće se autoput kroz opštine Batočina i Lapovo, a svi radovi na autoputu dugom 25km trebalo bi da budu završeni do 2011. godine, Verica Kalanović, ministarka za nacionalni investicioni plan (1.12.2008.)

- Moramo rešiti imovinsko pravne odnose i onda kada uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, računam da će najkasnije za tri godine biti završen ovaj put, Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije (5.05.2007.)