Na Univerzitetu u Kragujevcu pokrenut je novi studijski program Master studija u oblasti automobliskog inženjerstva.

Naime, Kompanija FCA Srbija i Univerzitet u Kragujevcu potpisali su Sporazum o saradnji, povodom novog master programa - Automobilsko inženjerstvo. Cilj ovog sporazuma je da se unapredi obrazovni sistem i da se „izgrade” stručnjaci svetskog ranga u ovoj oblasti.

Saradnja u oblasti obrazovanja zasniva se na zajedničkom kreiranju studijskog programa master akademskih studija, koji će u skladu sa potrebama privrede i visokoškolskog obrazovanja, objedinjenim uloženim resursima, doprineti razvoju celokupne zajednice i regiona.

- Ovim studijskim programom želimo da postavimo temelje koji će biti prekretnica u obrazovanju u oblasti auto-industrije. Imajući u vidu da ovakav program studiranja objedinjuje najbolje iz oblasti nauke i industrijskog razvoja, izjavio je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

On je pozvao studente da se blagovremeno informišu o uslovima upisa i da postanu studenti master studijskog programa Automobilsko inženjerstvo.

- Zahvaljujući našem strateškom partneru, Univerzitetu u Kragujevcu, ponosni smo što imamo mogućnost, da uvedemo mlade u svet visoke tehnologije i savremenih proizvodnih procesa. Ovaj multidisciplinarni i inovativni master program će stvoriti nove vrednosti i dobru osnovu za budućnost i razvoj mladih, a to nas čini  veoma ponosnim, izjavio je Jovica Jovanovic, direktor fabirke FCA Srbija.

Kako je najavljeno prilikom potpisivanja sporazuma Master program Automobilsko inženjerstvo okupiće studente više usmerenja – ekonomskog, mašinskog i organizacionog.

Profesorima Univerziteta u Kragujevcu pridružiće se i menadžeri i inženjeri komapnije FCA. Tokom Master studija, obavezni deo biće i praksa u kompaniji FCA. Pored inženjerstva kao glavne tehničke nastave, biće i predmeta usmerenih na ekonomiju i menadžement. Postojaće specijalizovani smerovi kao što su – Proizvodnja, Održavanje, Logistika, Kontrola kvaliteta.