Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika u Kragujevcu dobio je najsavremeniji ultrazvučni aparat. Pored već postojećeg ultrazvuka, to će za 35.000 osiguranika, koji se leče u ovom Zavodu, omogućiti mnogo bržu i precizniju dijagnostiku u oblasti kardiologije, abdomena, patologije vrata, štitne žlezde, ultrazvuk dojke i svih ostalih mekih tkiva.

Inače, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, se prema procenama godišnje obavi i do 180. 000 lekarskih pregleda.

Prema rečima Biljane Veljković, PR-a Zavoda, pored ultrazvučnog aparata kupljeni su i aparati neophodni za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a u planu je i nabavka aparata neophodnih za rad oftalmologije, otorinolarigologije, kao i Medicine rada.

Za nabavku ovog savremenog ultrazvučnog aparata, iz budžeta grada Kragujevca izdvojeno je 3,8 miliona dinara. Uložena su i značajna sredstva za uvođenje informacionog sistema u ovoj zdravstvenoj ustanovi, za koju je u gradskom budžetu od ukupno 46, 5 miliona u ovoj godini opredeljno 22 miliona dinara.

Novi ultrazvučni aparat, prema rečima Aleksandra Zlatića specijaliste radiologa, značajno će smanjiti gužve i olakšati rad tako da će pacijenti na pregled čekati najduže od dve nedelje do mesec dana. Zaposlene očekuje edukacija za rad na novom aparatu koji će instaliranjem dodatnog softvera i kupovinom 4D sonde omogućiti i ginekološko – akušersku dijagnostiku.