Kragujevački novinari okupljeni u „Medijskom skloništu” pozvali su još jednom gradonačelnika Radomira Nikolića, kako bi sa njim porazgovarali o stanju u medijima i informisanju.

Kako se ni ovoga puta, u ponedeljak, 9. marta, Nikolić nije odazvao njihovom pozivu, oni su upriličili konferenciju za novinare, na kojoj su postavljali pitanja, kartonskoj figuri sa likom gradonačelnika Kragujevca.

Zainteresovani novinari pitali su ga, između ostalog, kako se određuju prioriteti za finansiranje medija, koga smatra žeton novinarima i šta će se dogoditi ako jedini kragujevački nedeljnik prestane da izlazi.

Kao i mnogo puta do sada novinari su ostali bez odgovora.

- Medijsko sklonište je na ovaj način pokušalo da ukaže na potrebu za komunikacijom javnih funkcionera i medija i održavanja konferencija za novinare, kao instrumenta za podizanje transparentnosti i odgovornosti lokalne uprave i njene otvorenosti za javnost, rekli su u ovom udruženju.

Inače, u to isto vreme dok su novinari postavljali pitanja kartonskoj figuri, samo 100 metara dalja, gradonačelnik Nikolić je otvarao prvi gradski data centar u Srbiji, koji je smešten u dvorištu BIA-e. (Vidi LINK)