U četvrtak, 4. juna počinje novi cilus obuka za nezaposlene žene starije od 45 godina koje žele da se zaposle i traže posao, ili da pokrenu sopstveni posao.

Pod sloganom „Druga šansa za žene 45+ u Srbiji”, do 25. juna, u Klubu Duga, kragujevačkog Crvenog krsta biće organizovano 8 besplatnih radionica kako bi nezaposlene žene dobile sve informacije koje su im potrebne za dalje traženje posla ili samozapošljavanje.

Ideja je da se kroz seriju psiholoških radionica, obuka iz oblasti preduzetništva i komunikacija, žene osnaže, motivišu i informišu, ali i da saznaju kako mogu da obezbede sredstava za samozapošljavanje. Da prepoznaju svoje preduzetničke osobine i iskoriste ih na najbolji mogući način.

Posle završenih obuka, zainteresovanim ženama organizatori pružaju mentorsku i finansijsku podršku za osnivanje udruženja u cilju ekonomskog osnaživanja. 

Obuke organizuje Udruženje „Putokaz Kragujevac“ u saradnji sa Udruženjem „Žene na prekretnici" iz Beograda.

Ovaj projekat podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UNWomen) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji finansira Evropska unija.

Sve zainteresovane žene mogu da dobiju potrebne informacije na sajtu Žene na prekretnici, ili na fejsbuk stranii Udruženja „Putokaz Kragujevac“.