Šoping centar Kragujevac Plaza, u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je akciju prikupljanja odeće i obuće za sve one kojima je to potrebno. The Empty shop je naziv prodavnice u koju građani mogu da donesu novu ili polovnu garderobu koja im nije potrebna, a dalje će biti podeljena u humanitarne svrhe. Reč je o prodavnici koja je, kako kažu organizatori, prazna ujutru, a puna na kraju radnog dana.

- Nemaju svi mogućnost da sebi kupe ono što se može kupiti u ovakvim tržnim centrima i ono što je u trendu. Svako voli da obuće nešto lepo i da se oseća prijatno i to nam je i cilj. Srećna sam što ćemo za Novu godinu ulepšati veče nekim ljudima, rekla je za portal Pressek Nevenka Bogdanović, direktoka kragujevačkog Crvenog krsta.

Istakla je da je Empty shop je namenjen svima. Sve će biti, kako je objasnila, spakovano na osnovu uzrasta i vrste garderobe, pa će se dalje distribuirati onima kojima je to potrebno.

Akciju je podržao SPD „Radnički“, pa su njihovi reprezentativci danas među prvima ostavili garderobu i pozvali Kragujevčane da se pridruže.

Najavljeno je da će Empty shop u Kragujevcu trajati do 6. januara.