Udruženje građana Res publica, uz finansijsku podršku udruženja Građanske inicijative otvorilo je Medijsko sklonište u Kragujevcu.

Reč je o prostoru za novinare koji svoj posao rade u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima, koji će se tu okupljati kako bi mogli da razgovaraju i planiraju aktivnosti u cilju poboljšanja medijskog prostora u Kragujevcu.

Medijsko sklonište je otvoreno, ali kako je rečeno, nema razloga za slavlje. Sve je proteklo u znaku žalosti, jer nedeljnik „Kragujevačke“ ove nedelje nije izašao, prvi put iz finansijskih razloga.

Prisutnima se obratio i dugogodišnji urednik, Miroslav Jovanović i rekao da će „Kragujevačke“ najverovatnije nastaviti da izlaze dvonedeljno.

U Medisjkom skloništu, kragujevački novinari su potpisali i pozivnicu za kafu koju će poslati gradonačelniku Kragujevca, Radomiru Nikoliću, pošto on nije odgovorio na zahteve novinara upućene 17. decembra.

Da podsetimo, tog dana su se ovdašnji  novinari zahtevali raspisivanje Konkursa za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja, transparentnost informacija o trošenju bilansiranog budžeta za medije za ovu godinu, te da gradonačelnik i svi funkcioneri gradske uprave budu dostupni svim medijima i odgovaraju na pitanja koja su od javnog značaja.