Parkiralište „Trg Svetog Đorđa”, ispred Robne kuće „Beograd” i Suda, konačno je počelo sa radom u ponedeljak, 10. juna, ali radovi na parkingu još nisu završeni.

Da podsetimo, rekonstukcija ovog parkirališta bila je planirana da se najpre završi do 10. maja, a potom je taj rok odložen za 24. maja. A onda je i taj rok pomeren. 

Naime, nakon 2 meseca od početka radova, parking je jutros otvoren za saobraćaj. Kako portal Pressek nezvanično saznaje parking je otvoren zbog pritiska javnosti, iako planirani radovi još nisu privedeni kraju.

Naime, novinari Presseka nekoliko puta u poslednjih mesec dana su postavili pitanje zašto radovi na parkingu kasne, a dobijali smo odgovor da su uzrok loši vremenski uslovi.

U JKP Šumadija Kragujevac su rekli da radovi na rekonstrukciji parkirališta nisu mogli biti izvršeni u predviđenom roku zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kao i zbog reorganizacije saobraćajnih tokova unutar samog parkirališta.

U lokalnoj samoupravi kažu da nisu odgovorni za kašnjenje radove, pošto radove na ovom parkingu JKP „Šumadija” finansira iz svog budžeta.

Inače, na ovom parkingu su izvedeni radovi na nivelisanju, zameni postojećeg sloja asfalta, kao i radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije.

U rekonstrukciju parkinga, bez rasvete i nove rampe, JKP „Šumadija” investirala je 5,3 miliona dinara, dok izradu trotoara i staza oko parkirališta finansira grad Kragujevac.

Radno vreme parkirališta je radnim danom od 7 do 21 sat, a subotom od 7 do 14 sati.