Od 13 osumnjičenih u predmetu korupcije u Kliničkom centru u Kragujevcu petoro će, po odluci Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, ostati u pritvoru koji može da traje do 30 dana.

Odluku je donelo Posebno odeljenje Višeg suda u Kraljevu za suzbijanje korupcije zbog postojanja „osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke”.

Pred Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije u toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji.

Da podsetimo, prošle nedelje, uhapšeno je 13 osoba zbog sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela kojima su naneli štetu Kliničkom centru Kragujevac.

Tom prilikom, osumnjičeni da su zloupotrebom položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara, uhapšeni su rukovodioci u KC Kragujevac D.P. (49) i N.S. (48) kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Portal Pressek je ranije objavio da je za troje zaposlenih već određen pritvor – za Dragana Petrovića(49), Gorana Azanjca (55) i M.G.(43). Po odluci Višeg suda u Kraljevu oni će tamo ostati do 30 dana.