U holu gradske uprave postavljeno je sedam POS (Point of Sale) terminala, koji će Kragujevčanima omogućiti efikasnije i lakše plaćanje administrativnih taksi bez popunjavanja uplatnica, provizije i čekanja u redovima kod banaka ili poštanske štedionice.

Terminali su postavljeni u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u okviru reformi javne uprave koju sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Na ovaj način Kragujevčani će ubuduće moći platnim karticama da plate takse za različite izvode, matične knjige, overe i sve ostale usluge.

U planu je i da se POS terminal uskoro postavi u Gradskoj poreskoj upravi, u Ulici Branka Radičevića 9, gde će prilikom provere poreza građani moći da plate svojom platnom karticom.

Plaćanje platnim karticama na POS terminalima koji se nalaze na šalterima gradske uprave na kojima se i podnose zahtevi za budžetske korisnike predstavlja uštedu vremena čekanja u redovima, eliminiše odlazak do pošte ili banke ali povećava i efikasnost u pružanju usluga jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva.

Bezgotovinsko plaćanje dostupno je platnim karticama DinaCard, VISA, MasterCard bez obzira na banku izdavaoca.