Prva nagrada za najbolju promociju na 12. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma dodeljena je turističkim organizacijama Šumadije i Pomoravlja. Promociju su zajedno organizovale lokalne turističke organizacije iz Topole, Ćuprije, Batočine, Rače, Knića, Lapova, Rekovca i Paraćina, i Muzej ugljarstva Senjski rudnik.

Za promociju manifestacije „LilaLo” drugo mesto pripalo je Turističkoj organizaciji Loznice, dok su turističke organizacije Bele Palanke i Babušnice nagrađene za promociju belopalanačke banice i lužničke vurde trećom nagradom.

U kategoriji „Najuređeniji izlagački prostor”, najlepši štand, po mišljenju žirija, imala je turistička organizacija Kraljeva, drugo mesto pripalo je turističkim organizacijama Kosova i Metohije (Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan), dok je turistička organizacija Pirota osvojila treću nagradu.

Turistička organizacija Šapca nagrađena je za najbolji promotivni materijal u Kragujevcu, drugu nagradu dobila je turistička organizacija Niša, dok je trećeplasirana u kategoriji najbolji promotivni materijal turistička organizacija Zlatibora.

I ove godine,  izlagači na Sajmu zimnice, koji je organizovan u okviru 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, potrudili su se da na najbolji mogući način izlože i predstave svoje proizvode. Prvo mesto za najuređeniji izlagački prostor na Sajmu zimnice, drugu godinu za redom, pripalo je Poljoprivrednom gazdinstvu Marić, iz Boturića kod Aleksandrovca. Drugu nagradu dobile su žene iz Udruženja Oplenac Topola, dok su ove godine treći bili izlagači iz Krive reke kod Brusa, „Seosko domaćinstvo Tomić“.

Sajam turizma u Kragujevcu organizovan je od 25. do 27. novembra u hali Šumadija sajma. Organizatori su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac a pokrovitelji resorno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.