Upis u privatne vrtiće u Kragujevcu počeo je u četvrtak, 2. septembra. Gradska uprava za društvene delatnosti grada Kragujevca uputila je javni poziv roditeljima da podnesu Zahtev za priznavanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2021/22. godinu.

U prvom upisnom krugu zahtev mogu da podnesu roditelji dece koja na listi čekanja imaju od 100 bodova zaključno sa 62.0042 boda. Takođe, prioritet će imati roditelji dece koji su zdravstveni radnici imaoci kartice „Naš heroj“ ili su zaposleni, angažovani po drugom osnovu ili volonteri u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite koje se bave lečenjem obolelih od kovida 19.

Roditelji mogu da biraju između dvadesetak privatnih predškolskih ustanova. Kompletne informacije o konkursu, kao i o slobodnim mestima u privatnim vrtićima mogu se naći na sajtu grada na ovom LINK-u.

Obrazac zahteva se takođe nalazi na zvaničnoj internet stranici grada, a predaje se elektronskim putem na mail prijemdece@kg.org.rs u periodu od 2. septembra zaključno sa 30. septembra 2021. godine.