Jedanaesti „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma” u Kragujevcu počinje u petak, 22. novembra, a vrata Sajma biće otvorena do nedelje, 24. novembra. Sajam će svečano biti otvoren  u 11 sati.

Prvog dana sajma, u Medija centru, biće predstavljen projekat LAG Levač i inicijative za razvoj lovnog turizma u Šumadijskom okrugu kroz „Međuopštinski projekat za razvoj lovnog turizma na teritoriji Šumadijskog okruga“, a biće održan i sastanak turističkih agencija YUTA iz Centralne Srbije.

Drugog dana sajma biće održana prezentacija projekta BSC Informativnog centra iz Novog Sada „Jaka žena – snažno selo“.

Organizovane su brojne prezentacije, kojima izlagači promovišu svoje turističke potencijale, a svakako će prvog dana biti najzanimljivije prezentacije i promocije Prvog šumadijskog festivala rakije (štand GTO „Kragujevac“), manifestacije „Dani banice“ (štand Turističke organizacije Bele Palanke), kao i promocija turističkih potencijala opština Novi Bečej i Bečej, i promocija Potisja.

Drugog dana sajma najveću pažnju će privući promocija manifestacije „Salon vina Kragujevac 2020“ (štand GTO „Kragujevac“), turističke ponude Centralne Srbije i Knića, kao i manifestacije „Levačka pasuljijada“ (plato ispred hale).

Poslednjeg dana sajma biće održana promocija vojvođanskog disnatora, kada će biti i organizovano takmičenje u kuvanju rakije (Šumadijskog čaja).

U bogatom kulturno umetničkom programu nastupiće ansambli i solisti Kulturno umetničkog društva „Lepenica“, Akademskog folklornog ansambla „Svetozar Marković“, Srpskog ansambla „Smilje“, Kulturno-umetničkog društva „Šumadijski vez“ i Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

U okviru Sajma turizma biće organizovan i sada već tradicionalni Sajam zimnice.

Cena ulaznice je 100 dinara, dok su grupne (više od 10 osoba) 50 dinara. Svaka kupljena ulaznica postaje potencijalni dobitnik jednog od brojnih nagradnih putovanja.

Radno vreme Sajma je od 10 do 18 sati u petak i subotu, dok će u nedelju posetioci moći da dođu od 10 do 15 sati, kada će biti uručene nagrade za najlepši štand, najbolji promo materijal, prezentaciju, kao i najboljima na Sajmu zimnice i za kuvanje „Šumadijskog čaja“.