Protesti u Kragujevcu nastavljaju se ove subote, 4.  januara, od 18 sati, na Đačkom trgu, kod Gimnazije. Na ponovnom okupljanju Kragujevčanima će se obratiti Marinika Tepić, Biljana Stojković i Srđan Milivojević.

Da podsetimo, protesti u Kragujevcu su „zamrznutu” 5. oktobra, 2019, nakon 40. okupljanja Kragujevčana.

Inače, prvi protest u Kragujevcu održan je 5. januara. Tada je kragujevačkim ulicama prošetalo oko 3.000 ljudi. (vidi LINK)

Najmasovniji protesti održani su 16. februara (vidi LINK), nakon hapšenja Kragujevčanina Slobodana Stefanovića, koji je nosio „vešala” sa „penzionerom” na kraju omče.

Naime, nakon što se protesna šetnja završila, prema svedočenju očevidaca, njega su presreli policajci u civilu i „ubacili” ga u crveni pežo, a „instalacija sa penzionerom” završila je u gepeku. Odmah nakon što je pušten iz policije Slobodan Stefanović je prvo pričao sa novinarima Presseka. (vidi LINK).

Organizatori na FB stranici „1 do 5 miliona Kragujevac” pozivaju Kragujevčane da ponove upale plamen slobode.

- Hajde da stanemo u jednu kolonu i odbranimo dostojanstvo svakoga od nas. Da zbijemo redove i odbranimo svaku žrtvu nasilja, samovolje, izvršitelja i svih pijavica koje se hrane našim strahom i neslogom. Hajde da skupimo sve naše hrabrosti i pružimo glas podrške. Da podržimo i ohrabrimo i naše uzbunjivače. Da pozovemo sve da brane tri hrabre žene iz centra za socijalni rad. Dosta je bezakonja, nepravde za nas , a pravde za bratiju, stoji u pozivu organizatora.

Na novom okupljanju organizatori nisu najavili šetnju kragujevačkim ulicama, već samo okupljanje ispred Prve gimnazije.