U Kragujevcu je juče postavljeno prvo, od planiranih 100 novih autobuskih stajališta. Po rečima Dušana Obradovića, direktora Gradske agencije za saobraćaj uređenje stajališta u gradu trebalo bi da bude završeno do kraja ove godine.

- Ovo prvo stajalište predstavlja svojevrsnu test verziju, kako bismo na vreme, pre raspisivanja tendera, videli kakve sve probleme možemo da očekujemo prilikom implementacije ovog velikog projekta.. Ni ono nije do kraja završeno, neophodno je da se postavi displej koji će pokazivati kada autobus stiže, kao i boks sa redom vožnje, kaže Obradović, dodajući da će na ovaj način biti opremljena sva nova stajališta.

Gradska agencija za saobraćaj raspisaće uskoro javnu nabavku. Krajem maja, dodaje naš sagovornik, trebalo bi da počne postavljanje još 50 autobuskih stajališta, a u drugoj polovini septembra  i preostalih od ukupno 100.

- Kompletan posao, koji podrazumeva ne samo nabavku opreme, već i pripremu dozvola, dokumentacije, izradu novih ivičnjaka, ugradnju behatona,  prema našim procenama vredan je oko milion i po evra. Ovaj posao biće finansiran iz kredita koji podiže JKP „Šumadija“, objašnjava Obradović.

Inače, na teritoriji grada postoji oko 800 autobuskih stajališta. Od tog broja 550 su takozvana ispusna stajališta na kojima punici isključivo izlaze iz autobusa.