U Kragujevcu je obrazovana komisija koja će pripremiti i sprovesti mere neophodne za ublažavanje posledica poplava, koju čine stručnjaci iz oblasti građevine javnih, javno komunalnih preduzeća i Gradske uprave.

Komisija je dobila rok da do 1. jula napravi preliminarni izveštaj. Deo izveštaja biće i spiskovi  ulica sa lokacijama koje su najviše poplavljene, te spisak ulica pod nagibom. Nakon obilska svih ugroženih lokacija one će biti grupisane po prioritetima delovanja.

- Radi efikasnog i blagovremenog obavljanja poslova Komisija će obrazovati potkomisije i predložiti idejna rešenja sa predmerima neophodnih radova ili projektima u vezi sa utvrđenim prioritetima sanacije i predložiti nosioce posla na sanaciji, rehabilitaciji i vraćanju u pređašnje stanje, navodi se u saopštenju Skupštine grada Kragujevca.

Nevreme koje je nedelju, 23. jula, u popodnevnim satima zahvatilo područje Kragujevca najviše problema prouzrokovalo je u prigradskim naseljima, a gde su poplavljena dvorišta i stambeni objekti. Najugroženija su bila naselja Grošnica, Ždraljica, Beloševac, Ilićevo, Erdeč i Veliko Polje.

Sektor za vanredne situacije, kako je rečeno, primio je 170 poziva građana. Kao posledica udara groma izbilo je i nekoliko požara. Aktivirano je i klizište u neposrednoj blizini škole „Natalija Nana Nedeljković” u Grošnici.