Tokom Dana državnosti Srbije, u petak 15. i subotu 16. februara, pojedine ustanove radiće po prazničnom rasporedu.

Dom zdravlja

Zdravstvena stanica broj 4 dežuraće tokom praznika od 7 do 20 sati, nakon toga pacijenti će moći da se obrate službi Hitne pomoći. Po istom rasporedu radiće, služba kućnog lečenja i Služba za zdravstvenu zaštitu dece. Dežurni će biti Dečji dispanzer u krugu Kliničkog centra.
Polivalenta patronažna služba radiće od 7 do 14.20 sati. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 sati, a od 12 do 14.20 sati lekari će raditi na terenu.

Apoteka Kragujevac

Apoteka Bubanj dežuraće i tokom praznika 24 sata, dok će u ostalim kragujevačkim apotekama biti organizovana dežurstva po sledećem rasporedu:

U petak, 15. februara apoteke Avala”, “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija” i “Stanovo” radiće od 8 do 20 časova, “Topola” i “Šatornja” od 8 do 12 sati, a “Batočina” od 8 do 17 časova.

U subotu, 16. februara, apoteke “1. maj”, “29. novembar” i “Šumadija” radiće od 8 do 20 časova, “Avala” od 8 do 15 časova, a “Stanovo”, “Topola”, “Batočina” i “Šatornja” od 8 do 12 sati.

Javni prevoz

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po radu vožnje za nedelju i državni praznik.

Pošta

Zbog Dana državnosti neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim dežrnih u Šoping centru “Kragujevac Plaza” i “Roda centru”. Pošta u Šoping centru “Kragujevac Plaza” sutra i u subotu radiće od 10 do 20 časova, a u “Roda centru” od 8 do 20 časova.