Predsedniku sindikata i radniku Zastavine ambulante, Nikoli Eriću juče je uručen otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Erić je dobio otkaz zato što je, navodno, 12. juna snimao, ili omogućio N.N. licu da snima sastanak predstavnika zaposlenih sa poslovodstvom, a snimak postavio na svoj profil na Fejsbuku. Time je narušio radnu disciplinu, te naneo štetu Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika u Kragujevcu.

Ovim povodom u Stranci slobode i pravde kažu da najoštrije osuđuju revanšizam prema zaposlenima u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika i uručenje otkaza Nikoli Eriću.

- Napominjemo da je pre nedelju dana, zbog sprovođenja neviđene torture od direktora i njegovih saradnika, Gordana Živanović dala otkaz. Borba zaposlenih za opstanak Zavoda nema nikakve veze sa Strankom slobode i pravde i predsednikom Draganom Đilasom, a politizacijom ove borbe Antonio Dimitrovski prikriva svoju nesposobnost, navode u ovoj stranci.

I Narodna stranka u Kragujevcu najoštrije osuđuje ovakav potez rukovodstva Zastavine ambulante.

Nakon svih napora da se spase ova zdravstvena ustanova od likvidacije i sačuvaju radna mesta, Nikola Erić je umesto pohvale od direktora dobio otkaz, kažu u Narodnoj stranci.

- Ovo je još jedan pokazatelj da ovoj vlasti nisu važni pravda, istina i obični ljudi, već se ne biraju sredstva i emininišu svi „nepoželjni”, koji joj stoje na putu ostvarivanja usko stranačkog interesa, rekla je dr Gordana Šošić, poverenica Narodne stranke za grad Kragujevac.

Nikola Erić je najavio da će protiv poslovodstva u Zavodu da podnese tužbu nadležnom sudu, nakon čega će o otkazu koji je dobio da obavesti Inspekciju rada i ostale nadležne organe.