Duško Marković, još uvek aktuelni predsednik Vlade Crne Gore i dugogodišnji načelnik državne bezbednosti, u mladosti je igrao za FK „Srbija” iz Ilićeva. Naime, Marković je za ovaj kragujevački klub igrao dok je studirao u Kragujevcu.

Na ovaj detalj, na društvenim mrežama podsetili su ljuti fudbalski rivali, uoči kragujevačkog derbija između FK „Srbije” iz Ilićeva i FK „Kolonije”.

U biografiji Markovića, na zvaničnoj stranici predsjednik.gov.me, stoji da je rođen 6. jula 1958. godine, u Mojkovcu, Crna Gora, a da je po nacionalnosti Crnogorac.

Dalje se navodi da je osnovnu i srednju školu završio je u Mojkovcu, a da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.  U njegovoj biografiji se ne navodi ništa drugo što je vezano za Kragujevac - grad u kom je Marković studirao.

O fudbalskim danima Markovića u FK „Srbija” iz Ilićeva, piše i portal iz Crne Gore in4s.net, pod naslovom „Skrivana strana biografije Duška Markovića: Standardni prvotimac FK Srbija – nekadašnjeg prvaka iz Šumadije”.

Da je Marković bio standardni prvotimac FK Srbije, pisale su i Kragujevčke novine, 2015. godine.

Da podsetimo, FK „Srbija” je prvobitno osnovan pod imenom „Mečkovac”, po selu koje se tako zvalo sve dok nije preimenovano u Ilićevo, u spomen na doktora Mihajla Ilića, prvog socijaldemokratskog poslanika na Balkanu. Od 1970. godine klub se zove FK „Srbija”. Što je bilo prilično neobično za ono vreme. I danas je to jedini fudbalski klub pod imenom Srbija, ne računajući dijasporu.

Najpoznatije fudbalsko ime koje je nosilo dres „Srbije” je, poznati kragujevački fudbaler Predrag Spasić, koji je karijeru započeo u Ilićevu, a potom nastavio u „Radničkom”, „Partizanu”, „Realu”, „Osasuni”, „Marbelji” i beogradskom „Radničkom”.