Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih privremena kovid bolnica, u hali Šumadija sajma, ponovo je u funkciji.

Trenutno je postavljeno 154 ležaja, a pun kapacitet biće 200. Odrađeno je sve što je neophodno za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom koji će izlaziti iz Kliničkog centra i čekati negativan PCR test.

Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije zakazanoj za ponedeljak 26. oktobar, pored ostalog, biće razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji grada u vanrednoj situaciji, kao i funkcionisanje privremene kovid bolnice.

- Zvanično, bolnica će početi sa radom u ponedeljak, ali je sve spremno i može već danas da profunkcioniše ukoliko bude takvih pacijenata, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Da podsetimo, među rezultatima 333 uzorka, koji su u petak, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 44 osoba su bile pozitivne na korona virus. U pitanju su 39 osoba iz Kragujevca, 3 iz Rače i 2 iz Lapova.  Najmlađi zaraženi ima 12, a najstariji 85 godina. (Vidi LINK)

https://www.pressek.rs/kragujevac/u-kragujevcu-tridesetdevet-novozarazenih-korona-virusom/